Nima speciaalwerk

NIMA Speciaalwerk BV is dé specialist als het gaat om fijnmechanisch verspanen. Gevestigd in Asten, zit NIMA Speciaalwerk in het centrum van Europa’s kennisregio. Dankzij de combinatie van state-of-the-art technologische toepassingen en het werk dat onze technische vakmensen leveren, ontwikkelen en produceren we componenten, producten en modules voor diverse (inter)nationale branches.

synergie creeren

Het verhaal van NIMA Speciaalwerk BV begint in 1973 met de oprichting van Speciaalwerk Venray BV. Ruim dertig jaar later neemt moederbedrijf de Van Hoof Groep de Venrayse expert op het gebied van fijnmechanisch verspanen over.

Dat NIMA Speciaalwerk is opgericht, herleiden we naar de twee andere dochters van de Van Hoof Groep: HMF Nederland en Van Eijk Transmissie. Beide bedrijven hebben door de jaren heen enorm veel kennis en kunde vergaard in plaatwerk en roterende componenten. Met de komst van NIMA Speciaalwerk worden de bestaande expertises op gebieden als plaatwerk en aandrijfcomponenten aangevuld met specialismen als assembleren en frezen en in het algemeen de productie van hoogwaardige componenten en mechanische modules.

Gericht op de toekomst

Dit alles vond plaats in 2004. Na de overname verhuisde het bedrijf, het machinepark en bijna alle medewerkers van Venray naar Asten. Op een vloeroppervlak van ongeveer 3.000 vierkante meter werken dertig medewerkers aan diverse moderne CNC-bewerkingscentra. De synergie die NIMA Speciaalwerk toevoegde aan de Van Hoof Groep is nog steeds onmiskenbaar.

MEER LEZEN?

 Meer lezen over de diensten, branches en technologieën van NIMA Speciaalwerk? Bezoek dan nu de website van Nima Speciaalwerk, of download de folder.